Mest kjente konkurransene

Med tanke på at båtracing i det store og det hele får ganske lite oppmerksomhet i mediene, så er det ikke så rart at ikke veldig mange kjenner til de ulike konkurransene som foregår. Det betyr ikke at det ikke er masse prestisje i de, fordi det er det jo helt klart. Mange av disse konkurransene er veldig rike på tradisjon og har eksistert i nesten 200 år. Det er vanskelig å finne et argument da som tilsier at dette ikke er viktige løp. Vi nevnte raskt rokonkurransen mellom Oxford og Cambridge, men det finnes også en i USA mellom Harvard og Yale, som har holdt på siden 1852. For å bare nevne det, Harvard leder med 95 seire mot Yales 57. Det som hindrer oppmerksomhet her er i stor grad at det er en konkurranse begrenset til disse to skolene.

Den mest kjente konkurransen i verden må være fotball em hvor fotballspillere fra hele verden møtes på store Euro stadioner or kjemper om førsteplassen. En av de kanskje mest kjente konkurransene i verden er det som heter Volvo Ocean Race. Det er en regatta som starter i Portsmouth i England, men som de siste årene har startet i Alicante og går gjennom mange ulike havner rundt om i verden før den stopper i Europa igjen. Den har alltid passert Kapp Horn, som er i Sør-Amerika, men rutene har variert opp gjennom årene. En av rutene et år var at den startet i Alicante, før de seilte ned til Cape Town før ruten gikk til Abu Dhabi, Sanya og Auckland. Så fra Spania til New Zealand altså. Så gikk turen videre rundt Kapp Horn, til Itajai, Miami, Lisboa og ble avsluttet med en kort etappe fra Lorient til Galway i Irland. Det høres ganske ekstremt ut, og noe som virker å være en opplevelse for livet. Den ruten var på 72 000 kilometer og den gikk fra oktober i 2011 til juli i 2012. Det sier seg selv at det ikke er noe som er til alles smak, men det er likefullt imponerende.

Det å konkurrere med båter er noe mennesket har gjort i alle år man har hatt båter. Det viser evner i styrke og kondisjon til å konkurrere i noe slikt. Alle som har rodd i sitt liv vet hvor tungt det kan være, selv bare å gjøre det sakte og rolig. Generelt så finnes det ikke like mange store konkurranser som det gjør for andre typer av fartøy. Det blir kanskje sett på litt mer som en nisjessport enn noe som alle kan drive med. Det finnes jo dog store seilas, men som vi så, så tar de over et halvt år, noe som det ikke finnes veldig stor interesse for i den generelle befolkningen uansett hvor imponerende det faktisk er. Det betyr ikke at det ikke er dårlig altså, langt der i fra.